Svjedoci na suđenju Sanjinu Sefiću potvrdili da su vidjeli tamnije auto koje se brzo udaljilo

Saslušanjem troje svjedoka optužbe, jutros je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Sanjinu Sefiću, optuženom da je 10. oktobra prošle godine automobilom usmrtio studentice Editu Malkoč i Selmu Agić, na raskrsnici u blizini Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

 

Pred Sudskim vijećem kojim predsjedava sudija Igor Todorović danas su svoje iskaze dali očevici nesreće Benjamin Čergez, Azra Draganović i Mirsad Poljo.

Kako nam je potvrdila advokat Adela Duraković, koja zastupa porodice stradalih djevojaka, sve troje svjedoka je potvrdilo da su vidjeli automobil tamnije boje, koji se udaljio velikom brzinom.

Svjedok Poljo bio je nešto precizniji, te je rekao da je vidio automobil golf, sa puknutom šoferšajbom i bez jednog blatobrana.

Svjedokinja Draganović, medicinska sestra po struci, koja je svojim automobilom naišla neposredno nakon nesreće, kazala je da je provjerila puls jednoj od djevojaka i utvrdila da je preminula, dok je druga još davala znake života. Ona je pozvala Hitnu pomoć, koja je, kako je kazala, već bila obaviještena o nesreći. Nakon toga otišla je sa mjesta nesreće.

Suđenje su i ovog puta iz publike pratili otac i sestra Edite Malkoč, te otac Selme Agić.

Editina sestra Enesa Kekić nakon ročišta je novinarima kazala kako joj najteže pada ponašanje optuženih u sudnici tokom svakog ročišta. Kako je kazala, dok porodicama stradalih paraju srce svjedočenja koja slušaju, optuženi se smiju i zezaju u sudnici. Ona je ipak najavila da će porodice, kao i dosad, biti prisutne na svakom od narednih ročišta.

Osim Sefića, na optuženičkoj klupi su i njegova sestra Sara Sefić, te Dino Alić i Amar Salihović, koji se terete da su Sefiću pomogli da pobjegne iz BiH, te Saud Nišić, koji se tereti da je Sari Sefić, Aliću i Salihoviću, pomogao nakon krivičnog djela. On je sakrio automobil kojim je ovaj trojac Sefića odvezao na Granični prijelaz Uvac, odakle je pobjegao u Srbiju.

Suđenje će biti nastavljeno 29. maja, za kada je planirano saslušanje još troje svjedoka Tužilaštva.

Faktor.ba

 

Back to top button